Vind ik leuk Tweet

Galerijverlichting Bjarte ONE

Zelf een product ontwikkelen vergroot niet alleen de marges; er ontstaat ook een onderscheidend en sterker product. Dit project laat dat zien. Wij zijn gevraagd de aanwezige kennis en ervaring in een nieuw armatuur te  ingeregen. Het product wordt ingezet voor het verlichten van bijvoorbeeld flatgalerijen en trappenhuizen.

Uit analyse (markt, gebruik, vorm en product) bleek dat het belangrijk is de vormgeving te verbeteren en de installatie- en onderhoudstijden omlaag te brengen. Met handschetsen zijn de vormen verkend. Hierbij valt de keuze op een compact en gebogen ontwerp waarbij de kopse kant sierlijk naar het lichaam vloeit. Aansluitingen die ogenschijnlijk details lijken bepalen nog steeds de levensvatbaarheid van het concept. Zo dicteert de gekozen vorm dat de pakking in het venster komt te liggen. Dit onderscheid maakt het ontwerp moelijker te kopiëren. Na het 3d-modelleerwerk wordt een 1:1 model geëvalueerd en de tekeningen aangepast. Het ontwerp is door de spuitgieter geoptimaliseerd en voor productie gereedgemaakt.

De samenwerking verliep goed. Het leukste moment was het uitdagen van de opdrachtgever met nieuwe vormen. Inmiddels zijn er 25.000 armaturen verkocht.

IK10 Slagvast / IP65 Waterdicht / UV Bestendig / V0-Vlamdovend

 

Services used:

2D en 3D CAD, 3d-printen / prototyping, Analyse, Conceptontwerp, Materialisatie