• Bjarte ONE (materialisatie)
  • Bjarte ONE (materialisatie)
  • Bjarte ONE (materialisatie)
  • Bjarte ONE (materialisatie)
  • Bjarte ONE (materialisatie)
Vind ik leuk Tweet

Bjarte ONE (materialisatie)

Nu de vormgeving is gekozen kan gestart worden met de uitwerking. Nu komt het er op aan of het ontwerp ook echt gemaakt kan worden. Aansluitingen die ogenschijnlijk details lijken bepalen nog steeds de levensvatbaarheid van het concept. Zo dicteert de vorm dat de siliconen pakking niet in de bak maar in het venster komt. Hiermee wijkt het armatuur sterk af van zijn concurrenten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het ontwerp patenteerbaar is. Om ruimte te maken voor de schroefverbinding moet de kopse kant wijken voor een naar binnen gekeerde lip. Na wat stevig modelleerwerk kan een eerste model 1:1 geprint worden. Het prototype wordt beoordeeld op:

– Algemene vormgeving
– Sterkte- en stijfheid
– Maatvoering
– Passing van de onderdelen
– Waterdichtheid
– Aansluiten elektronica
– Bevestigingspunten

Na wat aanpassingen worden de technische tekeningen in orde gemaakt. Alleen kritische maten worden met bijhorende toleranties aangegeven. De rest ligt vast in het meegeleverde cad-model.

Intiale b.v. verkoopt met succes het armatuur Pascale. Dit product wordt ingekocht en ook door andere partijen aangeboden. Door zelf een armatuur te ontwikkelen ontstaat er een onderscheidend product en wordt een schakel in de keten geƫlimineerd. Tegelijkertijd worden verbeteringen doorgevoerd zodat er een sterk product ontstaat. Het armatuur wordt ingezet voor het verlichten van hallen, flatgalerijen, trappenhuizen etcetera.

Services used:

2D en 3D CAD, 3d-printen / prototyping, Conceptontwerp, Materialisatie, Productengineering