• Package Receptable
  • Package Receptable
  • Package Receptable
  • Package Receptable
Vind ik leuk Tweet

Package Receptable

Ook Amerika kent een toename van het aantal internetaankopen. Steeds meer producten worden thuis afgeleverd. Maar wat doet een bezorger met je bestelling als je niet thuis bent en het dichtstbijzijnde postkantoor is 5km bij je vandaan? Je moet dan alsnog naar de stad en weg is je winst.

Een slimme ondernemer heeft hiervoor een pakketcontainer bedacht. Deze is eenvoudig aan de brievenbus of gevel te bevestigen. Voor het openen en sluiten maakt de bezorger gebruik van het cijferslot waarvan hij de combinatie heeft. Deze service is nu al beschikbaar. Het volume van de container heeft wel impact op de kosten voor de spuitgietmallen, de uitstraling, de transportkosten en op de sterkte en stijfheid van de constructie.

gideonbergmans  is gevraagd met het idee aan de slag te gaan en tekeningen voor het prototype te produceren. Uitgangspunten zijn onder andere een lage verkoopprijs á $49,- en een volume van 100x80x60 cm . Met deze aspecten in het achterhoofd is een voorstel gedaan waarbij de hoofdvorm, verstevigingsribben en meegespoten details het meest bepalend zijn.

Hoofdvorm. De openlopende monding communiceert de ontvangende functie van het product. Potentiële kopers herkennen het product als container en het zorgt voor een logische vorm in zijn omgeving. De hoofdvorm maakt nestbaar stapelen tijdens transport mogelijk en de container ook slanker.

Ribben. Door de onmisbare verstevigingsribben te verzinken wordt materiaal bespaard en zgn. sinkmarks voorkomen. Bovendien zorgen de ribben ervoor dat de grote vlakken worden opgebroken in segmenten. De container wordt zo interessanter om naar te kijken en tegelijk robuust. Door de ribben over bodem door te laten lopen krijgt de constructie meer stevigheid. Daarnaast houdt het de inhoud van de container weg van vocht bij onverhoopt inregenen.

Pootjes (niet afgebeeld). De 4 pootjes zorgen ervoor dat optrekkend bodemvocht niet de inhoud van de container bereikt. Daarnaast hebben de pootjes ook een esthetische functie. Door de container van de grond te houden lijkt deze minder zwaar. De pootjes zijn een standaard inkoopartikel.

Rand en scharnieren. Met spuitgieten is het mogelijk verschillende functies in een gietdeel te realiseren. Zo zijn alle details en functies met slechts 1 matrijsschuif in de bak en het deksel te vormen.

Services used:

2D en 3D CAD, Conceptontwerp, Productengineering